Modern Architecture BL House in Brazil by Guilherme Torres Architects

The house was partially lowered in the social area, where it recedes 5m from the street. Wood, stone and masonry work are conspicuous in the whole house. The structures were designed and built in with concrete and metal structures, which made the house lighter.

The living area was sealed with glass and aluminium, yet integrating it with the swimming pool. The brick pillars were coated with sisal rope, material which is abundantly found in Brazil. The project allocates the spaces in a linear form, and all the bedrooms have French windows overlooking the leisure area.

The structures of the house hide their actual functions, making it look serene as well as impressive. Its elongated structure is parted by a wood box. Within the wood box one can find the stairwell and the main entrance on one side and the service area entrance on the other side. As the doors and the structure have been wainscoted, they become appropriately concealed in the composition. The garage has a gentle slope paved with stones, giving the structure an elegant look. (Guilherme Torres Architects, Photos by Beto Consorte)



Tell us what you're thinking...